Βίντεο

Εντυπωσιακή η Τ.Ε. 2013 για το μέλλον της Σαντορίνης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ερευνάς του επιστημονικού προσωπικού του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. εξάγονται συμπεράσματα ιδιαίτερα ανησυχητικά για την θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής Θήρας. Η Τεχνική Έκθεση του 2013 που περιέχεται στο άρθρο, (Santorini FINAL REPORT_GR s) δίνει αναλυτικά όλες τις παραμέτρους της εκτεταμένης ζημιάς που συντελείται στην περιοχή εν’ αγνοία των ιθυνόντων και συμπερασματικά κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου.

Κατά συνέπεια η έλλειψη θηρευτών – κυνηγών της θάλασσας (μεγαλύτερα ψαριά που θηρεύονται κατά κόρον λόγω ζήτησης, από την ανεξέλεγκτη αλιεία) επιτρέπει εμφανώς την αύξηση των φυτοβόρων ιχθυομαζών, διαταράσσοντας την ισορροπία του υδροβιοσυστήματος.

Συνεπώς η έλλειψη μέτρων αυξάνει τον κίνδυνο της εξαφάνισης ειδών του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος με ανεξέλεγκτα και απρόβλεπτα αποτελέσματα στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Θα μπορούσε να ισχύσει ο όρος περιβαλλοντική μετάλλαξη αν η γεωμετρική πρόοδος της μεταβολής των περιβαλλοντικών συνθηκών δώσει στοιχεία μολυσματικών συνεπαγωγών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s