«Δίνουμε ζωή στη θάλασσα της Σαντορίνης»

24/10/17 ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ CINE VILLAGIO, Δίνουμε ζωή στη θάλασσα.

Στη μνήμη του φίλου και πρωτεργάτη στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος των Κυκλάδων, Πέτρου Νικολαΐδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η «Θηραική Θάλασσα» θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «φύλακες του Αιγαίου» του Όμηρου Ευαγγελινού, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 19:30 στο σινεμά Villaggio στο Καμάρι.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πιερ Υβ Κουστώ, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του αείμνηστου Πέτρου, τόσο στη δημιουργία του συλλόγου «Θηραϊκής Θάλασσας», όσο και σε όλες τις πρότερες θαλάσσιες περιβαλλοντικές δράσεις στη Σαντορίνη.

Ο Πέτρος Νικολαΐδης υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής της Σαντορίνης, από την ημέρα της σύλληψής της ιδέας, με συνεχή παρουσία και ακούραστη συμβολή σε όλες τις δράσεις για την επίτευξή της. Ο Πέτρος θα λέγαμε πως ήταν ένα με τη θάλασσα, Βιολόγος, Ωκεανογράφος και Δύτης με τεράστια εμπειρία και μακροχρόνιες συνεργασίες με πλήθος επιστημόνων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και ανθρώπων που αγαπάνε και φροντίζουν τη θάλασσα. Η ζωή και το έργο του αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, και έμπνευση να συνεχίσουμε ακούραστα τις προσπάθειες για την ουσιαστική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος των Κυκλάδων και γενικότερα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Ο Πέτρος είχε συμβάλλει σημαντικά στην ίδρυση του συλλόγου και είχε αναγνωριστεί ως επίτιμο μέλος της «Θηραϊκής Θάλασσας», ενώ είχε παράλληλα πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί.

Η διεύθυνση του κινηματογραφου άλλαξε το πρόγραμμα της και ευγενικά προσφέρει την αίθουσα, στην σημαντικοτερη προσπάθεια της Σαντορινης να σώσει ότι έχει απομείνει από ψάρια στο νησί. Αποχαιρετώντας τον ικανότατο άνθρωπο στην προσπάθεια αυτή με την πολυετή του εργασία στη θάλασσα Πέτρο Νικολαΐδη, η «Θηραϊκή Θάλασσα» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Φύλακες του Αιγαίου» που καταγράφει με όλες τις λεπτομέρειες το τεράστιο πρόβλημα στις Ελληνικές θάλασσες.

post2

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s