Βίντεο

Εντυπωσιακή η Τ.Ε. 2013 για το μέλλον της Σαντορίνης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ερευνάς του επιστημονικού προσωπικού του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. εξάγονται συμπεράσματα ιδιαίτερα ανησυχητικά για την θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής Θήρας. Η Τεχνική Έκθεση του 2013 που περιέχεται στο άρθρο, (Santorini FINAL REPORT_GR s) δίνει αναλυτικά όλες τις παραμέτρους της εκτεταμένης ζημιάς που συντελείται στην περιοχή εν’ αγνοία των ιθυνόντων και συμπερασματικά κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου. Συνέχεια

Βίντεο

Το μεγάλο «χαλί» που λέγεται Θάλασσα!

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε ο υποβρύχιος καθαρισμός του Αμμουδίου Οίας στη Σαντορίνη. Συμμετείχαν όλες οι καταδυτικές ομάδες με τους επικεφαλής τους και το εθελοντικό σώμα Διασωστών Θήρας με την ομάδα του. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Θήρας, που διοργάνωσε τον καθαρισμό, ήταν πολύ καλό αν σκεφτεί κανείς το μεγάλο βάθος του κόλπου.

Η επιχείρηση των δυτών σύμφωνα με τις ομάδες, έγινε στο βάθος των 27 μέτρων με ασφάλεια στα 5 μέτρα, ενώ η περισυλλογή έφερε στην επιφάνεια ρόδες, ταμειακές μηχανές, παρατημένα σχοινιά και βυθισμένα ρεμέτζα σκαφών και πολλά αλλά πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα όπως, κουτιά αναψυκτικών και γυάλινα μπουκάλια διαφόρων τύπων από τους «επιδρομείς» του καλοκαιριού που πολλές φορές άθελα τους ρυπαίνουν την θάλασσα.

Το video που ακολουθεί τραβήχτηκε από την ομάδα των Aegean Divers και δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που κρύβει ο εκάστοτε πολυσύχναστος βυθός από την αμέλεια των τουριστών ή την έλλειψη περισυλλογής πάνω στα σκάφη αναψυχής, αλλά και την αμέλεια των ιδιοκτητών σκαφών που βυθίζουν ένα ρεμέτζο και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.